Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Επανάληψη του κραχ του 2008! 11 σημάδια πως η αμερικανική οικονομία καταρρέει




Του Μάνου Χατζηγιάννη

Από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τις αρχές Μαΐου του 2008, ένα δυναμικό ράλι του αμερικανικού χρηματιστηρίου έπεισε πολλούς επενδυτές ότι η αναταραχή στις αγορές περί τα τέλη του 2007 και στις αρχές του 2008 ήταν πλέον μακριά και ότι οι ευτυχισμένες μέρες ήταν μπροστά για την οικονομία των ΗΠΑ. Αλλά φυσικά όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη. …
Αποδείχθηκε ότι η ύφεση στην αγορά στα τέλη του 2007 και στις αρχές του 2008 ήταν απλώς προειδοποίηση ενός πολύ μεγαλύτερου οικονομικού δυστυχήματος στα τέλη του 2008. Η άνοδος στην αγορά την άνοιξη του 2008 ήταν απλά μια οφθαλμαπάτη. Ακριβώς το ίδιο πράγμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή συμφωνούν ουκ ολίγοι αναλυτές!
Μπορεί ο Dow Jones αυξήθηκε άλλες 222 μονάδες την Τρίτη, αλλά αν δει κανείς τα πράγματα χωρίς παρωπίδες η συνολική οικονομία των ΗΠΑ σταθερά καταρρέει. Οι οικονομικές αναλυτές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού συνιστούν να μην ξεγελιόμαστε από την άνοδο του χρηματιστηρίου. Ακριβώς όπως την άνοιξη του 2008, όλα τα σημάδια συγκλίνουν προς μια χιονοστιβάδα κακών οικονομικών ειδήσεων κατά τους προσεχείς μήνες.
Τα παρακάτω είναι 11 σημάδια ότι η οικονομία των ΗΠΑ επιδεινώνεται ραγδαία:

Οι συνολικές πωλήσεις των επιχειρήσεων μειώνονται για σχεδόν δύο χρόνια, και είναι τώρα περίπου 15 % χαμηλότερες από ό, τι ήταν στα τέλη του 2014.
Η απογραφή στον τομέα των πωλήσεων βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ήταν κατά την περίοδο της τελευταίας ύφεσης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλά συσσωρευμένα απούλητα προϊοντα και αυτό είναι ένα σημάδι μιας πολύ ανθυγιεινής οικονομίας.
Τα εταιρικά κέρδη έχουν μειωθεί επί τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα.
Τα κέρδη για τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στο δείκτη S & P 500 μειώθηκαν κατά 7,1% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.
Τον Απρίλιο, το ποσοστό των εμπορικών πτωχεύσεων αυξήθηκε κατά 32 % μέσα σε ένα χρόνο
Η αμερικανική σιδηροδρομική δραστηριότητα ήταν 11% χαμηλότερη τον περασμένο μήνα από ότι ήταν κατά τη διάρκεια του ίδιου μήνα το 2015.
Η οικονομία των ΗΠΑ έχει χάσει 191.000 θέσεις εργασίας στους τομείς της εξόρυξης από το Σεπτέμβριο του 2014. Για τις περιοχές της χώρας που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την εξόρυξη, αυτό ήταν απολύτως καταστροφικό.
Σύμφωνα με το Challenger, Gray & Christmas, οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν 35% περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια του Απριλίου από ό, τι τον Μάρτιο. Αυτό δείχνει ότι τα προβλήματα της απασχόλησης γιγαντώνονται.
Μέχρι στιγμής φέτος, οι ανακοινώσεις για περικοπές εργασίας “τρέχουν” 24 % περισσότερο συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2015.
Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά μόλις 0,5 % κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που το ΑΕΠ εμφανίζεται μειωμένο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, και ας μην ξεχνάμε ότι ο τύπος για τον υπολογισμό του ΑΕΠ άλλαξε πέρυσι ειδικά για να κάνει το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους να φαίνεται καλύτερο. Χωρίς αυτή την «προσαρμογή», είναι πολύ πιθανό ότι θα είχαμε έναν αρνητικό αριθμό και για το πρώτο τρίμηνο.
Τέλος ο Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που να μην έχει ποτέ ένα ολόκληρο έτος κατά τη διάρκεια της θητείας του, που η οικονομία να αυξηθεί κατά περισσότερο από 3 % Ποιος μπορεί να αμφιβάλλει ότι η συντριβή δεν είναι και πολύ μακριά;


ΠΗΓΗ

Το διαβάσαμε από το: Επανάληψη του κραχ του 2008! 11 σημάδια πως η αμερικανική οικονομία καταρρέει http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/05/2008-11.html#ixzz48XLvFwy5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου