Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Βουλγαρία: Κάθε ημέρα τουλάχιστον 10 ελληνικές εταιρείες μεταφέρονται στη χώρα





Κάθε ημέρα, τουλάχιστον, 10 ελληνικές εταιρείες από την περιοχή του Έβρου- Ελλάδα, κινούνται προς τη Βουλγαρία, δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια, γράφει το βουλγαρικό ‘Μόνιτορ’.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ορισμένες εταιρείες κινούνται με στόχο την απάτη (μετακινούνται μόνο στα χαρτιά), αλλά οι περισσότερες, πράγματι, μεταφέρονται στη Βουλγαρία.


Σύμφωνα με το εμπορικό τμήμα της πρεσβείας που καταγράφει τις δραστηριότητες των ελληνικών εταιρειών, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 γράφτηκαν στη Βουλγαρία 15.000 επιχειρήσεις, αυξημένος αριθμός σε σύγκριση με τις 13.500 του 2015 και τις 9.000 του 2013.


Σημειώνεται ότι κυρίως πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις και βασικοί λόγοι για τη μετακίνησή τους στη Βουλγαρία είναι η αύξηση της φορολόγησής τους και οι επιβαρύνσεις της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα.


Η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας – συνεχίζει το βουλγαρικό δημοσίευμα- τους τελευταίους μήνες απειλεί με τιμωρία τις εταιρείες που «μεταφέρονται εικονικά» στη Βουλγαρία, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αδύνατο, αφού οι εταιρείες αυτές είναι νόμιμες και μπορούν να μετακινούνται όπου θέλουν εντός της ΕΕ.
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου